Eigentijdse stijl vereist innovatie – welke ramen in een modern huis

Het moet eenvoudig, elegant en functioneel zijn. Dit is de basis van de moderne stijl, die bovenal ook van licht, ruimte en comfort houdt. De innovatieve oplossingen die de raamfabrikanten vandaag de dag aanbieden, passen perfect in deze veronderstellingen. Hier is wat werkt in moderne architectuur en opstelling…

Compacte, lichte romp, gladde oppervlakken, eenvoudige vormen, ingetogen kleuren en grote glaspartijen in een subtiel kader, die het huis openen naar de omgeving en het interieur vergroten en verlichten – zo zien moderne gebouwen er tegenwoordig meestal uit, “bekleed” met vernieuwingen die de werking en het gebruik van het gebouw ondersteunen. Ramen zijn een van de belangrijkste elementen van dit geheel en bepalen de stijl en het karakter ervan. Hoe kies je ze voor individuele kamers?

WOONKAMER

De woonkamer van een modern huis moet ruim zijn, goed verlicht en – dankzij grote glaspartijen – “open” naar het terras of de tuin. Gladde glasplaten, van de vloer tot het plafond, bij voorkeur over de gehele breedte van de wand, moeten niet alleen mooi maar ook functioneel zijn. Daarom zijn innovatieve oplossingen nodig om enerzijds een comfortabele bediening van het grote raam en anderzijds thermisch comfort in het interieur te garanderen.

Voor een woonkamer met terras adviseren wij de actuele must have in de raambranche -MORLITE VISION. Deze design en innovatieve schuifconstructie is hier ideaal. Het zorgt voor veel licht en esthetische waarden dankzij de grote beglazing en de uitzonderlijk subtiele kozijnen, en voor het gemakkelijk sluiten en openen van de vleugel (dankzij innovatief hang- en sluitwerk). Dit voorstel wordt nog aantrekkelijker in de versie met verwarmend glas of glas met elektrisch geregelde transparantie, die is bekroond met de titel INNOVATIE VAN HET JAAR 2019 – herinnert Mateusz Goldman, klantadviseur van OknoPlus, zich.

KEUKEN

Het moderne lichaam van het gebouw krijgt veel esthetiek, niet alleen dankzij de grote afmetingen van de ramen, maar ook bijvoorbeeld door hun ongewone vorm en/of ligging. Een populaire oplossing, die optisch ruimte en lichtheid toevoegt aan het interieur, zijn hoekramen, die er bijzonder aantrekkelijk uitzien in de keuken, evenals in de keuken die verbonden is met het woongedeelte van het huis (eetkamer of woonkamer).

Een van de meest interessante en innovatieve oplossingen is tegenwoordig een gelijmd hoekraam zonder traditionele brede hoekverbinding. Glaspanelen die onder een hoek van 90˚ samenkomen zijn echt indrukwekkend! Van buiten zijn ze een echte versiering van zelfs een oninteressante vorm van het gebouw, en binnen doorbreken ze de eentonigheid van keukenkastjes en zien er tegelijkertijd uiterst modern uit”, overtuigt de OknoPlus-expert.

BADKAMER

Een huis in moderne stijl, dat per definitie veel glas heeft, moet ook een badkamer met een raam hebben. Het ziet er goed uit en is praktisch, maar het raam moet voor deze kamer zorgvuldig worden uitgekozen, omdat de eisen (vanwege de omstandigheden in deze kamer) toch iets anders zijn dan bijvoorbeeld in het geval van een woonkamer.

Voor een badkamer hebt u ramen nodig van materialen die geen vocht opnemen, daarom raden wij u aan PVC-producten te gebruiken of de praktische en nu modieuze aluminiumprofielen met decoratief (ondoorzichtig, maar natuurlijk licht doorlatend) glas, die de privacy van de bewoners op aantrekkelijke en doeltreffende wijze beschermen. Ventilatie is ook een belangrijk punt. Efficiënte luchtuitwisseling zonder onnodig warmteverlies wordt gegarandeerd door het innovatief ontworpen COMFORT-raam – voegt Mateusz Goldman van OknoPlus toe. De vleugel schuift over de gehele omtrek 6 mm weg van het kozijn en het raam blijft vergrendeld. Hierdoor kan, met behoud van de veiligheids- en anti-inbraaknorm RC2, het interieur te allen tijde doeltreffend worden geventileerd. Dit is een van de uitstekende voorbeelden van moderne functionaliteit.

KINDERKAMER

En tenslotte de kinderkamer, waar moderniteit zich ook kan manifesteren in zowel de esthetiek van de ramen als in de innoverende technische oplossingen die erin zijn verwerkt.

In een kinderkamer gaat het om de veiligheid van het kind. Daarom bevelen wij ramen aan met SAFEkids gehard glas – dat vele malen beter dan standaardglas bestand is tegen toevallige stoten, die bijvoorbeeld tijdens het spelen kunnen voorkomen. Een TOULON handgreep met sleutel is ook handig, zodat het kind het raam niet zelfstandig kan openen, evenals het al genoemde COMFORT beslag, dat een veilige ventilatie van de kamer mogelijk maakt – zonder het risico dat het raam bij tocht uit zichzelf dichtslaat – aldus de klantadviseur van OknoPlus.

Een interessante optie voor gebruik, niet alleen in dit interieur, is de zogenaamde BIKOLOR. Profielen zien er dan anders uit van binnen en van buiten. Dit maakt het mogelijk om een beetje gek te doen en in de kinderkamer een raam in te bouwen in vrijwel elke kleur (bijvoorbeeld klassiek blauw – de kleur van het jaar 2020 of een andere kleur), terwijl het van buitenaf een ton-sur-ton, minimalistisch uiterlijk behoudt.